Bij TriX Comfort zetten we ons in voor energiebesparing door middel van geavanceerde technieken en systemen. 💡 Onze innovatieve oplossingen zijn ontworpen om energie-efficiëntie te bevorderen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Hieronder vindt u enkele manieren waarop TriX Comfort bijdraagt aan een duurzamer en efficiënter binnenklimaat:


1. Vloerverwarming en -koeling

TriX Comfort biedt zowel vloerverwarming als vloerkoeling. De vloerverwarming zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld, wat efficiënter is dan traditionele radiatoren. In de zomer kan hetzelfde systeem worden gebruikt voor vloerkoeling, wat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder de noodzaak van energie-intensieve airconditioners​​.

2. Warmte-Terug-Win (WTW) Ventilatie

Het systeem maakt gebruik van Warmte-Terug-Win (WTW) ventilatie, waarbij de lucht via de vloer wordt ingeblazen in plaats van via traditionele plafondroosters. Dit betekent dat de voorverwarmde lucht in de winter wordt opgewarmd door de vloerverwarming voordat het de ruimte binnenkomt, wat leidt tot minder warmteverlies en daardoor energiebesparing​​.

3. Lagere Aanvoertemperaturen

Dankzij de efficiënte warmteoverdracht van vloerverwarming kunnen de aanvoertemperaturen lager worden gehouden. Dit betekent dat het verwarmingssysteem minder energie verbruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te leveren, wat resulteert in een lagere energierekening​.

4. Duurzame Energiebronnen

TriX Comfort systemen kunnen optimaal worden gecombineerd met duurzame energiebronnen zoals warmtepompen. Warmtepompen zijn zeer energie-efficiënt en kunnen bijdragen aan verdere energiebesparing door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen voor verwarming en koeling​.

5. Snelle Reactietijden

De combinatie van vloerverwarming en actieve luchtinblaas zorgt voor snellere opwarming en koeling van de ruimte. Dit betekent dat de systemen korter aan hoeven te staan om de gewenste temperatuur te bereiken, wat eveneens bijdraagt aan energiebesparing​​.